خال روی چشم و از بین بردن آن
خال های گوشتی از زائده های پوستی نسبتا رایج هستند. به طور تقریبی هر فرد بزرگسال ممکن است چند تایی از آن ها را داشته باشد. البته کسانی که پوست روشن تری دارند از این نوع خال ها بیشتر در می آورند و ممکن است حتی 10 الی 40 خال هم روی نقاط مختلف بدنشان وجود داشته باشد که از نظر علم پزشکی طبیعی تلقی می شود.
خال های گوشتی بیشتر در نواحی خاصی از بدن از جمله صورت و اطراف چشم ها، گردن، کشاله ران و زیر بغل ایجاد می شوند و معمولا رنگ آن ها همانند رنگ پوست نواحی اطراف و یا کمی تیره تر است.خال اصطلاحی عمومی برای طیف گسترده ای از ضایعات پوستی است.
خال ها در اثر به هم خوردگی ساختمان پوست به وجود می آیند و در حقیقیت به علت عملکرد غیرطبیعی بافت پوست ایجاد می شوند. درصد کمی از افراد در بدو تولد و به صورت مادرزادی دارای خال هال هایی بر روی پوست خود هستند که ممکن است با گذشت زمان رشد کنند.
علت به وجود آمدن خال روی چشم
این خال ها از یک پروتئین به نام کلاژن و رگ های خونی که توسط یک لایه پوست احاطه شده است به وجود می آید. هنوز علت اصلی به وجود آمدن این خال ها نامشخص است. اما با توجه به مناطقی که اغلب این خال ها دیده می شوند ممکن است مالش یا خارش پوست در شکل گیری ان ها نقش داشته باشند.
افرادی که افزایش وزن دارند به علت تا خوردن زیاد پوست بیشتر دچار این حالت می شوند. هم چنین بارداری نیز در شکل گیری بیشتر این خال ها موثر است. ارتباطاتی بین دیابت مقاوم به انسولین و شکل گیری خال ها یافت شده است.
سن نیز یک فاکتور موثر است و با افزایش سن احتمال وقوع این خال ها بیشتر می شود. این خال ها بیشتر در میانسالی بروز پیدا می کنند. هم چنین زمینه های ارثی و فامیلی نیز در بروز این خال ها دخیل هستند و بیشتر در افراد با زمینه های ارثی مشاهده می شود.
روش ها و درمان های پزشکی و کلینیکی
امن ترین روش این است که حذف خال پوستی را به متخصص پوست بسپارید. در بخش زیر تعدادی از روش های از بین بردن این خال ها را معرفی می نماییم. این روش ها سبب درمان خال یا تگ پوستی می شوند ولی جلوی بروز خالهای دیگر را نمی گیرند و ممکن است باز هم با این مشکل روبرو شوید.
کرایوتراپی روشی است که در آن از سرمای بسیار زیاد برای یخ زدن خال پوستی استفاده می شود. پزشک نیتروژن مایع را با یک سوآب پارچه ای یا به وسیله ی موچین خاصی روی پوست قرار می دهند. این مایع ممکن است در ابتدا کمی پوست را بسوزاند.خال پوستی طی 10 روز بعد از این روش می افتد.
یک حالت تاول روی پوست شکل می گیرد که به مرور بین دو هفته تا 4 هفته از بین می رود.
2-روش جراحی
راه دیگر از بین بردن خال پوستی بریدن آن ها است. در این روش ابتدا پوست استریل و بی حس می شود و به وسیله تیغ جراحی یا قیچی پزشکی خال را از پوست جدا می کند. سپس ناحیه را با دقت تمیز می کنند و به شما نکات لازم را برای مراقبت ان گوشزد می کنند و چند روز بعد جای این برش بهبود می یابد.
3-الکتروسرجری
در این روش از حرارت برای سوزاندن آن قسمت پوست استفاده می شود. سوزاندن خال سبب جلوگیری از خونریزی زیاد نیز می شود.
4-انعقاد
در این روش که به لیگاشن نیز معروف است، پزشک متخصص پوست و مو زیر این خال را می بندد که سبب نرسیدن خون به خال می شود و در نتیجه آن خال روی پوست می میرد و به مرور می افتد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خال برداری روی چشم و انجام مشاوره ی رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.
درباره این سایت