درمان تعریق بیش از حد
هایپر هیدروزیس یا تعریق بیش از اندازه به یک مشکل خجالت آور برای افرادی تبدیل شده است که از آن رنج می برند. مخصوصا در فصل های گرم افرادی که به کار بیرون از خانه یا فضاهای بدون خنک کننده مشغولند می توانند از راه های زیر برای درمان استفاده کنند:
قدم اول؛ محصولات ضد تعریق
آسان ترین راه برای کاهش تعریق بیش از حد استفاده از محصولات ضد تعریق است که بیشتر افراد به طور روزمره از آن ها استفاده می کنند. این محصولات حاوی نمک های آلومینیوم هستند و وقتی از رول های ضد تعریق استفاده می کنید سبب پر شدن و محصور کردن منافذ تعریق و کاهش تعریق می شوند.
این مواد را به سادگی می توانید از فروشگاه ها یا داروخانه بدون هیچ نسخه ای دریافت کنید ولی بعضی ضد تعریق ها که توسط پزشک تجویز می شوند اثرگذاری بیشتری دارند. ابتدا از مدل های موجود و بدون نسخه تهیه و استفاده کنید و اگر نتیجه نگرفتید از پزشک بخواهید این محصولات را برایتان تجویز کند.
قدم دوم: راههای پزشکی درمان تعریق بیش از حد
اگر محصولات ضد تعریق کمک چندانی به شما نکردند و مشکل تعریق بیش از حد کنترل بود این راهکارهای پزشکی به شما توصیه می شوند:
Iontophoresis یا یون درمانی ( درمان با تحریک الکتریکی)
در این درمان بسته به مشکلتان دست ها، پا ها یا هر دو را در یک آب کم عمق قرار می دهید و در حین 20 تا 30 دقیقه یک جریان الکتریکی ضعیف وارد آب می شود. هنوز عملکرد این درمان مشخص نشده است ولی باور ها بر این است که مانع از رسیدن عرق به سطح پوست می شود.
نیاز است این درمان را چند بار در هفته انجام دهید و پس از چند درمان ممکن است تعریقتان قطع شود.
این درمان ایمن است ولی چون از جریان های الکتریکی استفاده شده است برای ن باردار، بیماران مبتلا به صرع، کسانی که ضربان ساز یا باتری قلب دارند و هم چنین افراد با ایمپلنت های فی( مثلا در مفاصل) توصیه نمی شود
بوتاکس یا سم بوتولونیم
بوتاکس با آرام و متوقف کردن حرکت ماهیچه ها بیشتر برای درمان زیر بغل استفاده می شود ولی در مناطقی مثل جمجه سر و زیر مو ها، کف دست و کف پا ها نیز استفاده می شود ولی این تزریقات باید توسط متخصص پوست و مو صورت بگیرد و بین 30 تا 45 دقیقه طول می کشد.
این تزریق به مدت 6 ماه و بیشتر اثر گذار است و با آرام کردن ماهیچه های اطراف غدد تعریق، سبب کاهش و توقف تعریق می شود. توصیه می شود این تزریق را هر ساله پیش از رسیدن وصل گرما انجام دهید تا شش ماه از عرق کردن در آرامش باشید.
داروهای آنتی کولینرژیک(دارو های متوقف کننده استیل کولین)
وقتی درمان های قبلی را انجام دادید و همچنان نتیجه نگرفتید پزشک به شما یک داروی با نسخه مانند آنتیکولینرژیک توصیه می کند. داروهای خوراکی کولینرژیک سبب جلوگیری از فعالیت غدد عرق می شوند اما این دسته دارو ها برای همه مناسب نیستند زیرا عوارض جانبی مانند دید مات، تپش قلب و مشکلات ادراری می شود.
جراحی
یک نوع از جراحی نیز وجود دارد به نام endoscopic thoracic sympathectomy (ETS) که در حین این جراحی اعصابی که متصل به غدد عرق می شوند بریده می شود تا تعریق برای همیشه و به طور دائمی قطع شود.
این روش فقط برای افرادی استفاده می شود که از هیچ روش دیگری نتیجه نگرفته اند. این جراحی بازگشت پذیر نیست و اسکار باقی می گذارد. مشکل دیگر این جراحی این است که وقتی تعریق از یک ناحیه قطع می شود از نواحی دیگر شاهد تعریق بیشتری هستیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعریق بیش از حد و انجام مشاوره رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.
درباره این سایت